iulie 17, 2009

H A L U C I N A N T!

Ştirea de mai jos a îndepărtat orice dubiu că suntem un popor care-şi merită destinul şi istoria. Culegem ce semănăm.

NewsIn: Guvernul a suplimentat cu 7,3 milioane de lei banii pentru biserici

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii cu 7,3 milioane de lei, sumă destinată finanţării unor cheltuieli ale unităţilor de cult, în ciuda faptului că, după rectificarea din aprilie, mai multe proiecte culturale au rămas fără banii necesari pentru a putea continua.

Cele 7,3 milioane au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului, printr-o hotărâre de guvern publicată vineri în Monitorul Oficial.

În urma rectificării bugetare din aprilie, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional a rămas mai sărac cu 28 de milioane de lei, din totalul iniţial de 1,2 miliarde.
Ministrul de resort, Theodor Paleologu, a declarat, pe 14 aprilie, că vrea să reducă din fondurile alocate construirii de biserici, pentru a putea mări, printre altele, bugetul Festivalului Naţional de Teatru, care beneficiază, anul acesta, de fonduri cu 78% mai mici decât în 2008. "Vreau să iniţiez o dezbatere publică în care să se analizeze oportunitatea finanţării, în perioadă de criză, a lucrărilor la 803 de biserici, în condiţiile în care evenimente culturale, precum Festivalul Naţional de Teatru, au primit fonduri cu mult reduse şi sunt în pericol să dispară", a explicat, atunci, Paleologu.

Ministrul Culturii a mai spus atunci că instituţia pe care o conduce are pe lista de priorităţi pentru anul în curs 31 de proiecte, care sunt analizate pentru a se vedea de câţi bani va beneficia fiecare în parte după rectificare. Paleologu a lăsat atunci să se înţeleagă faptul că, pentru proiectele care ar urma să beneficieze de fonduri total insuficiente, se ia în calcul inclusiv varianta ca ele să nu mai fie organizate anul acesta.

Festivalul Naţional de Teatru (FNT), unul dintre evenimentele ce riscă să nu mai aibă loc în 2009 din pricina bugetului redus, dispune de fonduri cu 78% mai mici decât în 2008.
În a doua jumătate a lunii aprilie, zeci de universităţi, festivaluri, teatre şi personalităţi ale vieţii artistice din România şi din străinătate şi-au declarat susţinerea faţă de o petiţie a organizatorilor Festivalului Naţional de Teatru (FNT), petiţie prin care se solicita reanalizarea bugetului alocat Culturii şi salvarea "culturii vii". Semnatarii petiţiei cereau ca oficialităţi din guvern şi parlament să participe la întâlniri cu reprezentanţii evenimentelor culturale afectate de revizuirea bugetară, pentru a se ajunge la o soluţie comună de salvare a "culturii vii, singura de natură să promoveze autentic şi consistent imaginea ţării noastre în context european şi mondial".

Pe 25 mai, reprezentanţii ministerului au afirmat că bugetul de criză din 2009 va afecta şi teatrele şi muzeele, care vor trebui "să-şi mai reducă din pretenţii". Tot din pricina crizei de fonduri, Ministerul Culturii nu va mai finanţa, anul acesta, programul "Promocult 2009", al cărui principal obiectiv este promovarea valorilor culturale contemporane din România.

O lună mai târziu, deputaţii PDL i-au reproşat ministrului Culturii că nu dă banii promişi pentru renovarea bisericilor, avertizându-l că e riscant ca aleşii să nu-şi onoreze promisiunile în pragul alegerilor prezidenţiale, în replică ministrul a spus că ar putea acorda aceste sume în trimestrul III sau IV. "Daţi-ne bani, pentru că ne aşteaptă alegerile prezidenţiale. Dacă noi nu putem onora promisiunile făcute pe motiv că nu există bani, nu este plauzibil. Dacă nu ne ajutaţi, înseamnă că ignoraţi grupul parlamentar al PDL", i-au spus deputaţii ministrului Culturii, potrivit unor participanţi la discuţie.

Paleologu le-a răspuns deputaţilor că nu există bani momentan şi că le-ar putea onora promisiunile în trimestrul al-III-lea sau abia în trimestrul al-IV-lea, în funcţie de încasările la buget.

Din toată inima, pentru prietenii mei pravoslavnici:

Alien Vampires - The Convent burns!
Asculta mai multe audio Muzica

iulie 15, 2009

Apel pentru mîschi-bîschi !!!!!!

Postez aici - nu că aş avea un public gigant, dar sait-on jamais :) un anunţ al prietenilor mei pentru cine ar putea dori să înfieze pisoi:

Bună ziua tuturor!

Suntem patru superbissimi zmei de două luni - doi zmei, două zmeoaice. Respectăm normele de igienă elementară (suntem învăţate la lădiţa cu nisip), şi ludice nevoie-mare (nu am rupt perdele, dar nu e timpul pierdut). Suntem doritori de sclav biped care care să ne servească şi - evident! - să ne adore. Mama noastră a dispărut în urmă cu două săptămâni şi ne dorim foarte mult un nou cămin.

Iată şi două fotografii:




Daca doriţi sa adoptaţi o pisică, nu ezitaţi să cereţi detalii la
O726 371 780
021 725 20 88

MULŢUMIRI.

iulie 12, 2009

De ce iubim românii

Cultura corupţiei este omniprezentă în România, arată un studiu finanţat de CE

Cultura corupţiei este omniprezentă în România, acţiunile anticorupţie sunt considerate ineficiente, iar discursul mediatic nu face decât să consolideze toleranţa la corupţie, se arată într-un studiu comparativ realizat sub egida Comisiei Europene în şapte ţări membre şi candidate UE.

"În ţări precum România şi Bulgaria, corupţia este percepută ca fiind larg răspândită în toate palierele societăţii şi acceptată ca atare. Un model similar de percepţie există şi în Grecia şi Turcia, dar există diferenţe. În timp ce în primele două corupţia este percepută ca rezultatul tranziţiei de la comunism şi al privatizărilor frauduloase, în celelalte ţări, percepţiile privind corupţia sunt legate de modernizarea societăţii", a spus Angelos Giannakopoulos, coordonatorul studiului "Crimă şi cultură - relevanţa percepţiilor corupţiei pentru prevenirea criminalităţii", realizat în Bulgaria, România, Turcia, Croaţia, Grecia, Germania şi Marea Britanie.

Şi în Croaţia, corupţia e percepută ca fiind larg răspândită, din cauza "transformării mecanismelor corupte din timpul războiului".

În Germania şi Marea Britanie studiul constată "creşterea graduală a percepţiei privind corupţia structurală în domenii precum politica şi economia".

"România este un exemplu special, pentru că în acest caz se poate vorbi de o cultură generalizată a corupţiei. Cetăţenii consideră corupţia ca mod normal de a rezolva lucrurile. Acest mod de a gândi şi de a acţiona este adânc înrădăcinat în atitudinile morale, conceptuale şi practice ale vieţii de zi cu zi", a spus coordonatorul studiului.

Românii au percepţia unui fel de "ansamblu mafiot" deasupra legii, în care sunt agregate interese multiple din toate palierele societăţii: politică, poliţie, magistratură, administraţie publică, oameni de afaceri, organizaţii non-guvernamentale, mass-media. Percepţii similare există şi în Bulgaria şi Croaţia, a precizat Giannakopoulos.

Pentru politicienii români, se arată în raport, România este "o ţară coruptă fără oameni corupţi", deoarece există prea puţine condamnări serioase pentru acte de corupţie.
Realizat în baza interviurilor cu mai multe grupuri-ţintă - politicieni, magistraţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile şi mass-media - raportul pe România constată că în toate aceste grupuri "există percepţia larg răspândită că sistemul judiciar, în loc să fie o instituţie dedicată condamnării corupţiei, dimpotrivă, el este una dintre cauzele structurale ale acestui fenomen".

Cum nimeni la vârf nu este pedepsit, şpaga şi mita au devenit "un sport naţional" şi la nivel cotidian, existând şi sentimentul unei "corupţii justificate", pentru a "suplimenta" salarii modeste sau pentru a "accelera" anumite proceduri birocratice, se arată în raport.

În ce priveşte discursul mediatic, studiul remarcă "efectul bulgărelui de zăpadă" - cu cât presa prezintă mai scandalos acuzaţii de corupţie, cu atât creează o toleranţă mai mare a publicului la acest fenomen, acţiunile mediatice fiind "complet contraproductive".
Miklos Marschall, directorul Transparency International pentru Europa şi Asia Centrală, a făcut comparaţia între corupţie şi felul cum sunt trataţi pietonii de către şoferi în Kazakhstan, Ungaria şi Germania. În prima ţară, pietonul are foarte mari şanse să fie călcat de o maşină când traversează strada, în a doua şansele sunt mai mici, iar în Germania este foarte sigur să treci strada. Abuzul de putere, chiar şi puterea pe care ţi-o dă volanul unei maşini, este mai des întâlnit în societăţi nedemocratice sau de tranziţie decât în democraţiile cu tradiţie, a explicat Marschall.

El a dat şi exemplul funcţionarilor publici din orice ţară postcomunistă, unde nu sunt obişnuiţi să ofere servicii, ci să abuzeze de putere cât pot de mult pe durata mandatului lor. "Cu cât comportamentul autoritar este mai răspândit într-o societate, cu atât mai multă corupţie există", a conchis directorul Transparency International, notând însă că organizaţia sa vede fenomenul corupţiei ca un simptom al "proastei guvernări" şi că acţiunile punitive anticorupţie nu au şanse de reuşită dacă nu se are în vedere şi cadrul mai larg al responsabilizării diferiţilor actori.

Studiul a fost realizat între 1 ianuarie 2006 şi 30 iunie 2009 de către 35 de cercetători de la universităţile din Konstanz şi Tubingen (Germania), Institutul de cercetare a calităţii vieţii (România), Centrul de strategii liberale (Bulgaria), Universitatea din Galatasaray (Turcia), Universitatea din Zagreb (Croaţia), Universitatea Panteion (Grecia) şi Centrul pentru studii sud-est europene de la Oxford University (Marea Britanie).
Proiectul a costat în total 1,094 milioane de euro din bugetul de cercetare al Comisiei Europene şi a avut ca scop o mai bună cunoaştere a fenomenului corupţiei în cele şapte ţări, deoarece "corupţia are potenţialul de a încetini serios extinderea şi integrarea UE", se arată în descrierea proiectului.

Cu dedicaţie,

Alien Vampires - Fuck off and die!
Asculta mai multe audio Muzica

iulie 08, 2009

Vivaldi - In furore Iustissimae irae

Continuu să-mi îmbogăţesc panoplia muzicală de pe blog cu capodoperele muzicii sacre compuse de Vivaldi pentru orfelinele din Ospedale della Pietà. Motetul "In furore iustissimae irae", catalogat ca RV626, este compus in două arii, "In furore" şi "Tunc meus fletus" legate de recitativul "Miserationum Pater piissime" şi încheiate cu un apoteotic Alleluia. Este pe locul patru în preferinţele mele de nişă - adică muzica sacră a lui Vivaldi.

Mai jos, trei interpretări plăcute, trei soprane celebre, trei ansambluri de Liga Campionilor la baroace :)


A. Vivaldi - RV626 motetto: In furore justissimae irae (S. Kermes)
Asculta mai multe audio Muzica


Vivaldi RV626 motetto: In furore iustissimae irae (P. Ciofi)
Asculta mai multe audio Muzica


A.Vivaldi RV626 motetto: In furore iustissimae irae (S. Piau)
Asculta mai multe audio Muzica

Textul motetului sună cam aşa:

RV 626: In furore iustissimae irae

1. Aria
In furore iustissimae irae
Tu divinitus facis potentem
Quando potes me reum punire
ipsum crimen te gerit clementem

2. Recitativo
Miserationum Pater piissime,
parce mihi dolenti
peccatori languenti
o Jesu dulcissime

3. Aria
Tunc meus fletus
evadet laetus
dum pro te meum
languescit cor

Fac me plorare
mi Jesu care.
et flaetus laetum
fovebit cor.

4. Alleluia

iulie 06, 2009

Michaël Jackson

De voluptatea postmodernităţii şi de plăcerea de a păstra acest material, reproduc aici, cu un simplu copy/paste, necrologul lui Michael Jackson de pe portalul meu preferat de ştiri.


Michaël Jackson

Ante diem VII Kalendas Julias divulgatus est nuntius de morte quinquagenarii Michaëlis Jackson, quem summo cum dolore acceperunt eius cultores: quibus ille mythos et fabula factus erat.

Natus in Indiana anno MCMLVIII a rigidissimo patre, qui disciplinae causa eum verberare solitus erat, sexennis cum quinque fratribus suis cantare coepit in manipulo qui "Jackson Quinque" (Jackson Five) appellabatur: qui post paucos annos culmen publici consensus attigerunt.


Anno MCMLXXVIII musicam pelliculae filmicae cuiusdam confecit, postero anno adiuvantibus Stephano Wonder et Paulo McCartney discum sonorum "Extra moenia" (Off the wall) edidit, quo admirationem toto in orbe primum excitare coepit.


Michael Jackson -Don't Stop 'Til You Get Enough
Vezi mai multe video din Muzica

Posthac cantor maximus necnon singularis novator musicae "nutatoriae" (rock) factus est, qui non solum cantiones et musicam sed etiam spectacula scaenas saltationes creare solitus erat, sui mythi faber ipse. Tunc "Lunae cursum" (moonwalk) ut singularem gradum saltatorium excogitavit. (cuius exemplum in vinculo adposito aspicere possis)


Anno MCMLXXXII alterum discum vulgavit qui "Vibrator" (Thriller) appellabatur, cuius quinque et sexaginta miliones exemplarium venierunt: primum ita divulgatur nova ars cantationum imaginosarum (music videos), ad quas conficiendas praeclarum auctorem pellicularum vocavit Johannem Landis. Via gloriae ante Michaëlem patet.

Michael Jackson - Billie Jean
Vezi mai multe video din Film


Sed divitiae et fama vitam iuvenis funditus evertunt: hilaris et iucundus cantor ad virum magnificentiae avidum mutatur, sui cultorem, mutabilem et pavoribus variis oppressum. Faciem cutisque colorem convertit, cultoribus posteriores disci minus grati fiunt. Accusatus et postea absolutus quod pueros aliquos molestia affecerit, bis uxorem ducit, primum filiam Elvis Presley, secundo Deboram Rowe quae mater est Michaëlis duorum liberorum. Numquam redibit gloria pristina: etiam divitiae cantoris evanescunt propter singularia et insolita impendia, quorum maximum est villa sumptuosa "Nullius temporis regio" (Neverland) appellata, in California aedificata. Ante mortem, cuius causa pharmacorum immodica absorptio fuisse fertur, diligenter se paraverat ad spectacula in Europa habenda, ut aeris alieni immanitatem levaret et celebritatem obscuratam iterum adipisceretur.

Amen!

Michael Jackson - Smooth Criminal
Vezi mai multe video din Muzica

iulie 01, 2009

Vivaldi - Nisi Dominus

A trecut prea mult timp de cînd acest motet este logo-ul meu baroc. Am decis să colez cîteva interpretări mai bengoase pe care le deţin şi să le ofer publicului, înspre plăcere, comparaţii şi critică. Iată-le mai jos, cu menţiunea că preferata mea e ultima pe listă:)


Vivaldi - RV608 motet: Nisi Dominus (J.Burzynski)
Asculta mai multe audio Muzica

Vivaldi RV608 motet: Nisi Dominus (M.Chance)
Asculta mai multe audio Muzica

Vivaldi - RV608 - motet: Nisi Dominus (Jaroussky)
Asculta mai multe audio Muzica

Vivaldi - RV608 motetto: Nisi Dominus (A. Scholl)
Asculta mai multe audio Muzica

Vivaldi RV608 motet: Nisi Dominus (G. Lesne)
Asculta mai multe audio Muzica

Vivaldi RV608 - Nisi Dominus (David Daniels, Fabio Biondi)
Asculta mai multe audio Muzica

Vivaldi RV 608 motet: Nisi Dominus (Sara Mingardo)
Asculta mai multe audio Muzica