decembrie 13, 2009

Ce căuta moldoveanul în Europa

Încă sunt în stare de şoc după ce am văzut ştirea de mai jos. Tanaci există - nimic surprinzător în asta - de ambele părţi ale Prutului. Noi şi ăştia merităm în Europa? Aşa ştiu pravoslavnicii să-şi apere crezul? Degeaba sunt vinurile bune şi femeile frumoase. Mi-e o scîrbă infinită.

3 comentarii:

Anonim spunea...

ata-i nivelul de civilizatie cu care ne facem reclama. pe de alta parte, cu ce ocazie a fost alaturat un simbol evreiesc statuii lui SM? nu ca, intreb doar.

Baudolino spunea...

Ocazia era hannukah, sărbătoarea luminii la evrei. Una ceva mai veselă decît Yom Kippur-ul. Iar Chişinăul e plin de evrei, aşadar aveau tot dreptul să se bucure de sărbătoarea lor şi s-o facă mai cunoscută într-un oraş multicultural, multireligios şi tolerant, cum ar trebui să fie şi Chişinăul - dar nu e.

Anonim spunea...

Pai, oi negre sunt oriunde, dar nu cred ca este cazul generalizarii. Adica, nu poti spune, tot moldoveanu-i antisemit. Ma scarbeste orice act de habotnicie, dar, imi mentin parerea ca Stefan nu avea nicio legatura cu iudaismul, iar cel care a permis amplasarea alaturata, avea o idee despre cam ceea ce ar urma.
Sa nu ma intelegi gresit, nu vreau sa tin partea sau sa invinovatesc pe cineva, dar cred ca toate religiile discrimineaza.